Suorien matkustajalentojen keskeytys jatkuu edelleen Isosta-Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta

Suomen Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt jatkaa suorien matkustajalentojen keskeytystä Isosta-Britanniasta , Irlannista ja Etelä-Afrikasta Suomeen 25.1. asti. Päätöksen johdosta monen matkailijan paluu Suomeen hankaloituu edelleen tai voi estyä kokonaan.

Suomen suurlähetystöt sekä ulkoministeriö seuraavat tilannetta tarkasti ja neuvovat tarvittaessa matkailijoita kotiinpaluun järjestämisessä. Suomeen paluu Isosta-Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta on mahdollista vaihtoyhteyksiä käyttäen. Vaihtoehtoisia reittejä etsivien matkustajien tulee tarkistaa maahantulo- ja erityisesti kauttakulkuvaatimukset, esimerkiksi tarvittavat koronatestitulokset kohdemaan viranomaisilta ja omalta lentoyhtiöltä. Käytännössä koronatestitulos on hyvä olla joka tapauksessa ennen matkalle lähtöä, koska määräykset sen suhteen saattavat muuttua nopeasti.

Suomen suurlähetystöt päivittävät tilannetietoa verkkosivuilleen ja sosiaalisen median kanaville. Koronapandemian takia tilanne voi missä tahansa maassa tai alueella muuttua äkillisesti ja ennalta-arvaamattomasti. Lentoyhteydet voivat muuttua tai peruuntua äkillisesti ja aiheuttaa siten matkaan pitkiäkin viivästymisiä. Jos matkasi on välttämätön, ole varautunut muutoksiin. Matkailijoilta vaaditaan edelleen sopeutumista tilanteeseen ja epätietoisuuden sietämistä. Pandemiatilanteessa ulkoministeriön kyky auttaa pulaan joutunutta matkailijaa on rajallinen. Suosittelemme aina tekemään matkustusilmoituksen osoitteessa matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos palaat Suomeen Isosta-Britanniasta, Irlannista tai Etelä-Afrikasta, huomioi THL:n ohjeistus(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Matkan peruuntumisesta tai siirtymisestä aiheutuvista mahdollisista kustannuksista matkailijan tulee olla yhteydessä omaan matkanjärjestäjään, lentoyhtiöön tai vakuutusyhtiöön.