Suomi keskeyttää tavanomaisen viisumi- ja oleskelulupahakemusten vastaanoton ja käsittelyn edustustoissa

Koronavirusepidemian takia Suomi keskeyttää muiden Schengen-maiden tavoin tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa välittömästi 19. maaliskuuta alkaen toistaiseksi.

Edustustoilla on harkintavalta vastaanottaa ja käsitellä yksittäisiä viisumihakemuksia poikkeustapauksissa esim. Suomen kansalaisen perheenjäsenten hakemuksia. Nyt käsittelyssä oleviin viisumihakemuksiin liittyvät passit palautetaan, eikä hakemuksia käsitellä. Tämä ei koske Venäjää, jossa kaikki jo vastaanotetut hakemukset käsitellään. Käsittelymaksuja ei palauteta.

Myös oleskelulupahakemusten vastaanotto keskeytetään välittömästi. Jo vastaanotetut oleskelulupahakemukset vireytetään ja toimitetaan edelleen Migriin käsiteltäväksi, mikäli hakija on ehtinyt tunnistautua edustustossa. Oleskelulupahakemuksiin liittyvät tunnistamiset ja haastattelut keskeytetään myös toistaiseksi.

Poikkeusjärjestelyn lopettamisesta ilmoitetaan myöhemmin. Edustustot tiedottavat tarkemmin mahdollisista maakohtaisista järjestelyistä.
 

Oleskelulupien vastaanottamiseen liittyvät tiedustelut:

Oleskelulupien vastaanottamisen  käsittelyyn liittyvät tiedustelut pyydämme toimittamaan ensisijaisesti sähköpostitse osoitteella visas.mfa@formin.fi.

Puhelintiedustelut Valtioneuvoston keskuksen kautta puh: 0295 16001

 

Korjaus 19.3.2020. Lisätty otsikkoon sana "edustustoissa"
Korjaus 24.3.2020. Lisätty "vireyttäminen ja tunnistamiset"

Korjaus 6.7.2020. Lisätty uudet yhteystiedot