Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
Vaihde: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot
Uutiset, 14.6.2017

Vuoden 2017 valtionavustus ihmisoikeustyöhön avattu: Ehkäistään syrjintää kehityksessä ja edistetään naisten ja tyttöjen oikeutta terveyteen

Ulkoasiainministeriön ihmisoikeusyksikkö avaa kansainvälisille kansalaisjärjestöille suunnatun valtionavustusten haun. Hakukierros koskee hankkeita, joilla edistetään ihmisoikeuksia ja ehkäistään syrjintää kehityksessä ja edistetään naisten ja tyttöjen oikeutta terveyteen. Hakukierros päättyy perjantaina, 14.7.2017 (klo 16.15 Suomen aikaa, GMT+3 kesäaika huomioon ottaen).

Syrjinnän ehkäisy kehityksessä, naisten ja tyttöjen oikeuksien edistäminen ja taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien edistäminen (TSS-oikeudet) ovat Suomen ulkopoliittisiin ihmisoikeuksiin liittyviä painopistealueita ja kehityspoliittisia tavoitteita.

Suomi toimeenpanee ihmisoikeusperustaista lähestymistapaa kehitykseen. Tämän vuoden valtionavustus ihmisoikeustyöhön keskittyy syrjinnän ehkäisyyn  ja käsittelemiseen kehityksessä painopistealueena vammaiset henkilöt, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt tai innovatiivisiin ehdotuksiin, jotka käsittelevät syrjintää useista tai toisistaan risteävistä perusteista käsin. TSS-oikeuksien asioiden osalta tämän vuoden hakukierroksella painotetaan toimintakyvyn kehittämistä ja vaikuttamista sen puolesta, että naisten ja tyttöjen oikeus terveyteen toteutuu.

Ihmisoikeusyksikkö avaa kansainvälisille kansalaisjärjestöille suunnatun valtioavustusten haun vuosittain tai kahdesti vuodessa rahoituksen saatavuuden mukaan ja painopistealue päätetään kutakin hakua varten erikseen. Edellisellä hakukierroksella vuonna 2016 tuettiin ihmisoikeuspuolustajien työtä ja toimia jotka kohdistuivat rankaisemattomuuteen ihmisoikeusrikkomuksista.

Lisätietoja hakukierroksesta hakuilmoituksessa (englanniksi).

Tämä dokumentti

Päivitetty 19.7.2017

Takaisin ylös